VR experience - Drie geraniums op een vensterbank - Joren Vandenbroucke en Annelies Van Hijfte

Wanneer

  • zondag 4 juni 2023 van 17:00 tot 17:50 uur
  • zondag 4 juni 2023 van 18:30 tot 19:20 uur
  • zondag 4 juni 2023 van 20:00 tot 20:50 uur

Locatie

Locatietheater - Drie geraniums op een vensterbank
Drabstraat 41 , 2550 Kontich
Drie geraniums staren naar buiten. Ze proberen doorheen de banaliteit van de dagelijkse passage op straat te kijken, op zoek naar diepgang. Tot nog toe zonder succes.

Patrick merkt niets van het existentiëel onderzoek waar zijn kamerplanten in verzonken zijn en steekt met veel moeite de voor-voorlaatste hap binnen van zijn lasagne. Hij slikt en laat zijn vork neervallen. Zijn fysieke grens is bereikt. De feiten dwingen hem eerlijk te zijn met zichzelf. Hij zal zijn lasagne net niet opkrijgen. Op dit soort ogenblikken komt iemand zichzelf tegen en stelt de vraag zich, hoezo kan ik die lasagne niet op krijgen? Een blik op de verpakking verschaft Patrick het antwoord: deze kilo lasagne dient geconsumeerd te worden door 2 personen.

De drie geraniums zien Patrick rond zich heen kijken en tot de schokkende constatatie komen dat hij helemaal alleen in zijn huiskamer zit. Alleen. Waarschijnlijk al jaren.

'Drie geraniums op een vensterbank' is een locatietheatervoorstelling en immersieve performance waarin men Patrick en zijn kamerplanten beter leert kennen. Aan de hand van virtual reality en andere audiovisuele technieken stapt men mee in de wereld die de man voor zichzelf opzette, maar waar hij onvermijdelijk in vast kwam te zitten.

'Drie geraniums op een vensterbank' maakt deel uit van Eigen Kweek, een project voor regionale talentontwikkeling van nieuwe podiumkunstenaars én aspirant zakelijk leiders. De voorstelling won de selectie in West-Vlaanderen.

Creatie en spel: Joren Vandenbroucke en Annelies Van Hijfte
Zakelijke leiding: Judith Ameel

Organisatie

Vrijetijdsdienst Kontich
Sint-Jansplein 8 , 2550 Kontich

Leeftijd

vanaf 18 tot 99 jaar
Naar top