Voorslaap - Mady Bonert en Marc Michaël De Smet

Wanneer

  • dinsdag 21 februari 2023 van 20:00 tot 21:15 uur

Locatie

Cultuurhuis Altena - kapel
Antwerpsesteenweg 79 , 2550 Kontich
De bijslaap kent u natuurlijk al. Maar de voorslaap?

Herman de Coninck heeft hem uitgevonden en in een gelijknamig gedicht vereeuwigd (in “Verspreide gedichten”). De Coninck heeft nog wel meer uitgevonden: hoe je de populairste dichter van Vlaanderen kan worden met zeer goede poëzie; hoe je met lichte toon zware onderwerpen aanpakt; hoe je liefde, seks en erotiek in poëzie binnenhaalt zonder obsceen, shockerend of uitdagend te zijn; hoe je over je vader, je moeder, je vrouw(en) en je kind schrijft zonder klef of tranerig te worden …

Het wordt tijd dat zijn gedichten gezongen worden. Muziek verduidelijkt en haalt poëzie uit de stille leeskamer, naar diverse podia. Als je van De Coninck houdt, zal je als componist de juiste toon vinden, tussen de grote en kleine kunst in.

In de cyclus VOORSLAAP (22 liederen) brengen Mady Bonert (zang) en Marc Michaël De Smet (piano/composities) een bloemlezing uit De Conincks verzameld werk: de drang om te schrijven, de gescheiden onhandige vader, de gecompliceerde ouder-kind relatie, de vroegspeelse erotische poëzie, de grappige kolder van de (droevige) clown, de blues van de hectische stadsmens, de nuchtere, scherpe observator (De Coninck was lang Humojournalist), de onmacht over Auschwitz, het oud worden.

Organisatie

Vrijetijdsdienst Kontich
Sint-Jansplein 8 , 2550 Kontich

Leeftijd

vanaf 15 tot 99 jaar
Naar top