Tai Chi

Wanneer

  • vrijdag 23 september 2022 tot vrijdag 30 juni 2023

Openingsuren

  • donderdag:
    09:30 tot 10:30 uur & 10:30 tot 11:30 uur

Locatie

LDC De Wilg
Witvrouwenveldstraat 1 , 2550 Kontich
Tai Chi voor beginners van 9.30 u. tot 10.30 u.

Tai Chi vervolggroep: van 10.30 u. tot 11.30 u.

Locatie: LDC De Wilg (feestzaal) , Witvrouwenveldstraat 1, 2550 Kontich

Prijs: volgens netto belastbaar inkomen van recentste aanslagbiljet

Meer info en inschrijven: Cursuswerking Uit Je Doppen i.s.m. LDC De Wilg en Gezel

Tai Chi is een bewegende meditatie, een in stand houden van een goede conditie, een kunst in de zelfverdediging en een manier van leven, die balans brengt door bewustwording van de natuurwetten. De zwaartekracht is zowel leidraad als startpunt; licht en zwaar, vol en leeg.


De basis van Tai Chi is de vorm. Dit is een reeks rustige, sierlijke, ineen vloeiende bewegingen. Wij beoefenen de traditie van de Yang-stijl, 37 houdingen.

In beweging moeten alle delen van het lichaam licht, wendbaar en als een snoer parels onderling verbonden zijn... Betere gronding, bewuster bewegen en ademen, beter op je voeten staan, letterlijk en figuurlijk.


Dit alles klinkt wat Oosters (wat is taoisme?) en lijkt wat ver van onze wereld maar je zal merken wat een zaligmakend effect deze cursus heeft.


De rustige bewegingen van Tai Chi brengen de geest tot rust. Daartegenover wordt je geest en aandacht extra geprikkeld in een boeiend leerproces, intern en extern.

Tai Chi heeft bovendien een bewezen gunstige invloed op soepelheid, evenwicht en motoriek. Alle leeftijden kunnen deelnemen.

Tai Chi kadert in een nationale inspanning omtrent valpreventie.

Leeftijd

vanaf 18
Naar top