Subsidies voor buurt- en straatfeesten

Organiseer je een feest voor de bewoners uit je straat/buurt? Vergeet dan zeker niet een aanvraag te doen via het evenementenloket. Dit doe je minimum 30 werkdagen voor de activiteit. Je geeft in het formulier aan dat je subsidies wil aanvragen. 

NĂ  het feest bezorg je binnen de maand de nodige bewijsstukken. Dat doe je via het e-formulier op deze pagina, of breng ze binnen (of in de brievenbus) bij de vrijetijdsdienst, Sint-Jansplein 8, Kontich

Voor wie?

Kontichnaars die een buurt- of straatfeest organiseren.

Voorwaarden

Het straat- of buurtfeest moet toegankelijk zijn voor alle bewoners en de 3 organisatoren moeten elk op een ander adres wonen.

De andere voorwaarden kan je raadplegen in het reglement dat je onderaan deze pagina kan terugvinden.

Procedure

Het college van burgemeester en schepenen beslist over de toelating van het feest en de toekenning van de subsidie binnen de termijn voorzien in het evenementenloket.

Voor de uitbetaling van de subsidie bezorg je binnen 1 maand na afloop de bewijsstukken aan de vrijetijdsdienst.
Dit kan via het e-formulier bij deze pagina (bij voorkeur) of  geef ze af op het Sint-Jansplein 8, in een gesloten envelop t.a.v. de vrijetijdsdienst/buurtfeesten. Je kan deze ook in de brievenbus steken.
Zorg zeker voor deze bewijsstukken:

  • een gedetailleerde eindafrekening van de activiteit met bewijsstukken van de ingebrachte kosten (facturen, kassatickets).
  • een exemplaar van het promotiemateriaal,
  • minstens 1 sfeerfoto, waarbij de fotograaf afstand doet van de rechten op dit beeld of deze beelden.
  • een bewijs van verzekering burgerlijke aansprakelijkheid vrijwilligers.

Bedrag

Max. 150 euro

Meer info

Vergeet dus zeker je aanvraag bij het evenementenloket niet als je een buurt- of straatfeest organiseert. Je kan meteen je subsidies aanvragen.

Maak je graag gebruik van tafels, stoelen, hekken, ... van de gemeente? Vraag dit tijdig aan bij de dienst logistiek. Meer informatie vind je hier

Contacteer ons

Team cultuur

Adres
Sint-Jansplein 8 , 2550 Kontich
Tel.
Naar top