Animatoren

De animatoren van het speelplein zorgen ervoor dat de kinderen zich een hele zomer rot amuseren. Zij voorzien een afwisselend, divers, uitdagend, ... aanbod op maat van elk kind. Zij bereiden met de ploeg de activiteiten voor en voeren het programma ook uit.

Als jij hier graag deel van wilt uitmaken, houd dan zeker onze vacaturepagina in het oog. De vacatures voor speelpleinanimatoren verschijnen steeds in het voorjaar (januari-februari). Er snel bij zijn is dus de boodschap, want dan leggen we in grote lijnen de ploeg voor de zomer al vast.

Om animator te mogen zijn, moet je in bezit zijn van een attest voor animator of hoofdanimator.
Ook als je leiding bent van een erkende jeugdvereniging (zoals scouts, chiro, ...), kan je je kandidaat stellen als animator. 

Nieuw dit jaar: laat je groepsleiding een referentiebrief invullen/opmaken als je geen attest hebt, maar wel ervaring en stuur deze mee met je sollicitatie.

Nog geen attest animator of hoofdanimator?

Een overzicht van alle cursussen in heel Vlaanderen vind je op https://cjsm.be/kavo/courses. Op de site van kadervorming (KAVO) vind je ook alle informatie terug over hoe je een attest kan behalen. Je kan bij ons je stage doorlopen, maar we kunnen slechts 1 stagiair aanstellen per speelpleinperiode (ongeveer 3 à 4 per zomer).

Vergeet na je cursus niet je deelnameattest bij de jeugddienst binnen te brengen. Je krijgt namelijk per jaar €200 (max.) terugbetaald voor kadervorming zoals animator, hoofdanimator, vormingsweekends,...

Stage op het speelplein?

Via de kavo-tool kan je ons speelplein terugvinden als stageplaats voor zowel animatoren als hoofdanimatoren. Meld je als stagiair aan via het e-formulier en welke periode in de zomer je kan staan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Downloads

Contacteer ons

Team jeugd

Adres
Sint-Jansplein 8 , 2550 Kontich
Tel.
Naar top