Cultuurhuis Altena

Cultuurhuis Altena ligt in het Altenapark, Antwerpsesteenweg 79.
Het is onze fantastische cultuurlocatie met een uniek erfgoedkarakter, want ze is gevestigd in een eeuwenoud park, waarvan de geschreven bronnen teruggaan tot 1302. Het landhuis met kapel is in de tweede helft van de 19de eeuw gebouwd als klooster, maar was eerder in de geschiedenis een landgoed met uitgestrekte landerijen. 

Aanbod

De vrijetijdsdienst verzorgt een eigen programmatie in deze zalen van het Cultuurhuis. Je beleeft er fijne familievoorstellingen, theatervoorstellingen, concerten, comedy, vertellingen, ...  Naast activiteiten in de vrije tijd hebben we ook een aanbod voor scholen.

In ons mooie gebouw vind je ook de Academie voor muziek, woord en dans.
Zij zorgen voor constant leven in de brouwerij (of in het klooster) en leiden vooral veel jonge kunstenaars op tot ware podiumartiesten.

Wat zou een cultuurhuis zijn zonder een leuke bistro? Bistro Koko is onze partner voor alle lekkere dingen, van drankjes tot burgers, slaatjes, bokes en pannenkoeken!

Zalen

De grootste zaal is de kapel. Zij is sinds 2008 beschermd als monument en uniek specimen van neogotiek. De meest gerenommeerde ateliers werkten aan het interieur. Niet te verwonderen dus dat de zaal bijzonder sfeervol is en aan bezoekers ooh's en aah's van bewondering ontlokt. Ze is bovendien ook goed uitgerust als theaterzaal.

In het gebouw hebben we ook een bij de kapel aangrenzende foyer 'Bar Folies'. Daarnaast is er het computerlokaal Sinjaal, waar we zorgen voor opleidingen rond 'alles digitaal'.

Wil je graag een zaal huren voor een culturele of verenigingsactiviteit? Meer informatie over vergaderzalen vind je bij zaalverhuur.

Toegang

  • Via Antwerpsesteenweg
  • Via Mina Telghuislaan

In het Altenapark geldt een snelheidsbeperking van 10 km/u. Laat je auto buiten het park achter en zet de weg te voet verder. Zo ervaar je meteen het park met zijn kathedraalbeuken. In elke seizoen een belevenis!
Omwille van werkzaamheden is het niet mogelijk om het park in te rijden. Op onderstaande plattegrond vind je de toegangswegen terug.

plattegrond van het Altenapark. Toegangswegen voor fietsers en voetgangers via Mina Telghuislaan en Antwerpsesteenweg. Parking voor wagens aan de Antwerpsesteenweg. Toegang via Edegemsesteenweg afgesloten. Om Cultuurhuis Altena of de serviceflats te bereiken moet je de hele gracht rond, beide bruggen zijn afgesloten. Situatie op 20 april 2023.

Huidige situatie (update 20 april 2023).
De rode ster is de ingang naar Cultuurhuis Altena. Via deze deur kan je Academie Muziek, Woord en Dans bereiken, Bistro Koko en de Kapel.

Parkeren

  • Mensen met een fysieke beperking nemen op voorhand contact op met de vrijetijdsdienst, aangezien toegang voor auto's momenteel beperkt is.
  • Buiten het park zijn er parkeerplaatsen beschikbaar op de Antwerpsesteenweg.

Contacteer ons

UiTwinkel

Vandaag Nu gesloten
Open van 10:00 tot 12:00 uur
Morgen
Open van 10:00 tot 12:00 uur

Podiumtechniek

Adres
Antwerpsesteenweg 79 , 2550 Kontich
GSM
Naar top