Antwerps Brouwinitiatief

Het Antwerps Brouwinitiatief presenteert met fierheid haar eerste bier, de “Groten Deust”. Een tripel hop van eigen bodem waarvan de roots teruggaan tot in 2018.

Drie hobbybrouwers startten hier toen mee in de kelder van een huis aan de Antwerpsesteenweg te Kontich. Ondertussen krijgt dit streekbier ook haar eerste wortels in de gemeenten daarrond.

Voor dit bier worden maar liefst drie hopsoorten gebruikt, waarbij de Citrahop als aromahop wordt toegepast. Deze wordt op het einde van het kookproces toegevoegd zodat hij zoveel mogelijk van zijn intense aroma’s vrijgeeft zonder het bier bitterder te maken. Dit zorgt voor de frisse en citrusachtige smaak die de Groten Deust nu heeft.

Tijdens de kook worden er nog gedroogde sinaasappelschijven toegevoegd om een nog intensere smaak te bekomen. De fijnproevers onder jullie zullen deze vast en zeker in de smaak herkennen.

Deze tripel hop is een verrijkende ervaring dewelke u verrast met een zoete en volle smaak gevolgd door een licht bittere afdronk. Het is een zwaar, vol, rond, blond bier met hergisting op de fles en een alcoholgehalte van 10,50°.

Info: www.antwerpsbrouwinitiatief.be   Instagram @grotendeust  

E-mail info@antwerpsbrouwinitiatief.be

Instagram @grotendeust    

Ruben, William & Grétry

Naar top