Cydrale Brouwerij

ZPA - Zandvliet Pale Ale – 7.5%

Een combinatie van een stevige mout ruggengraat en een frisse hoppigheid met veel bessen en exotische vruchten in smaken en geuren door de uitgebreide hopstort waarvan het grootste deel is toegevoegd na het koken. Een heerlijk bier voor alle gelegenheden.

Grote Klos – Tripel – 11%

Een koperblond bier. Een warme, volle geur vol kruiden, ondertoon van mout en lichte fruitige citrus. De kenmerkende kruidnagel en banaan van een abdijgist maken het aroma compleet. De aanzet van de smaak heeft iets van bloesems en door de zon opgewarmde gele appels welke overgaan naar een frisse kruidigheid, gedragen door een mild zoet naar een volmondig geheel. Door de rijke variëteit aan kruiden valt er bij elke slok een nieuw accent te ontdekken. Zeer lang uitlopende afdronk van mout en kruiden vol, maar geen kleverig, mondgevoel. Ontstaan ism Poldermuseum Lillo, genaamd naar polder legende Petrus Van Uffelen aka “De Grote Klos”. De kruidenkeuze is geïnspireerd op zijn toverdrank.

MCCL – Mede – 15%

Mede is de oudste alcoholische drank volgens Archeologen. Honing mengen met water plus wat geduld geeft een samenwerking tussen bijenvolken, imker en mede maker. Door met één enkele imker samen te werken weet ik waar mijn honing vandaan komt..  Verrijkt met een klein deel Luikse siroop krijgt de mede wat kleur en complexiteit. Op cognac vat kreeg de mede daarna nog 3 maanden een extra rijping.

Samhain2022 – Imperial Oatmeal Stout – 17.1 %

Samhain is in de Keltische- en wicca kalender de  nacht tussen de laatste avond en de eerste ochtend van het oogstjaar. Samhain IOS is een zeer krachtig bier gebrouwen met haver. Esdoornsiroop wordt toegevoegd tijdens de vergisting en de lagering gebeurt met in Bourbon gedrenkte heavy toast eik snippers. Intens zwart bier, zeer complex door de eik rijping en het gulle moutstort. Dit bier wordt één maal per jaar gebrouwen in beperkte oplage. 2021 & 2022 4 de plaats publieksprijs KerstbierFestival Essen.

 Witches Brew It Better 2021 – 6.3% - Pumpkinspice latte porter.

Dit is het dochterbier van Samhain, door de grote moutstort en het niet uitwassen van de draf voor Samhain is er nog veel moutsuiker over in de draf waar nog een goed bier van te maken is. Elk jaar wordt hetzelfde wort aan ander experiment onderworpen. Voor deze versie is gekozen voor “Pumpkinspices”, lactose tijdens het koken en een lagering met Espressobonen.

Witches Brew It Better 2022- 6.3% - Green Walnut porter

Volgens hetzelfde procedé gemaakt als de “2021” versie.

Voor deze versie is er gekozen voor lageren met groene walnoten

Naar top