Malcroys Brewing

Malcroys Brewing is een Kontichse brouwerij die eigenzinnige bieren brouwt. Alles wordt gebrouwen in eigen ketels en de bierstijlen zijn afhankelijk van het seizoen en de inspiratie van de brouwer.

Van hoppig of gerookt tot zwaar en zwart. Craft op z'n best.

2550  7.2% abv (TAP)

Het moest er ooit eens van komen: ons eigen Kontichs Streekbier. Als eerbetoon aan de gemeente waar we wonen en brouwen, creëerden we dit frisse, blonde bier.
Maar Malcroys zou Malcroys niet zijn, als we er geen twist aan zouden geven. Daarom voegden we  een klein beetje dry hop toe en een flinke dosis paradijszaad.

Omdat Kontich toch een beetje ons paradijs is!

WHITE cedar BLACK ipa Summer Edition 7,2% ABV ( Fles)

Een meer “dorstlessende” versie van onze WHITE cedar BLACK ipa. Voor deze zomerversie voegden we meer dry hop toe, iets minder ceder en ook een iets lager ABV.

Deze black ipa wordt gelagerd op cederhout cubes. Tezamen et de geroosterde mouten en de overdosis aan dryhop geeft dit bier je een unieke smaak en geursensatie.

IBU: 66   ABV: 7,2%

FRANKENBREW-AMERICAN BROWN ALE 8,0% (fles)

FrankenBrew was ons allereerste bier gebrouwen in de crowdfunding ketel. Zonder echt recept werd met overschotjes mout een bier samengesteld. Het was nooit echt de bedoeling om dit bier te commercialiseren, maar het werd zo goed onthaald dat we onze woorden hebben moeten terugnemen.

FrankenBrew wordt dus jaarlijks opnieuw gebrouwen.

Het is een American Brown Ale gerijpt op medium toast Amerikaanse eik chips die geweekt zijn in witte rum. Dit geeft het bier een mooie vanille toets die wondermooi samengaat met de licht gebrande toetsen van het bruine bier en het licht bitter einde van de Amerikaanse hop.

IBU: 25    ABV : 8.0%Naar top