Vleesmeester Brewery

Vleesmeester Brewery zag het licht in 2010, toen 3 vrienden (Tom Wuyts, Tom Van der Veken en Kevin Thys) -na jarenlang bierfestivals te hebben afgeschuimd- besloten om zelf bier te gaan maken. De aankoop van een brouw starterskit werd verwezenlijkt en het brouwen kon beginnen.

Doordat enkele mensen uit onze kennissenkring nieuwsgierig werden van wat wij in de keuken allemaal uitspookten, kwamen zij geregeld een bezoekje brengen. Tijdens het schroten dachten deze onverlaten dat wij bier maakten in een vleesmolen. Zij vroegen zich af of wij mogelijk geen

vleesmeesters waren i.p.v. brouwers? We vonden het dan ook leuk om ons vanaf dan, voor de grap, Vleesmeester Brewery te gaan noemen. Een kameraad die werkt als lay-outer bij een bekend magazine maakte een logo voor ons en zo geschiedde.

Is This The Way To Amarillo – 4,5% vol (tap)

Ons eigen lager met Amarillo Hop. Lekkere frisse dorstlesser, met een licht bittere afdronk en fruitige toetsen van Amarillo. This is the Way to Amarillo.

Babylon Berlin – 3,5% vol (tap)

Berliner Weisse met abrikoos.  Mooi romige witbier met veel abrikoos en een vrolijk zuurtje.

Zieke Geest – 8% vol (tap)

Dit bier is ontstaan in samenwerking met onze goede vriend des huizes en stand-upcomedian Philippe Geubels. Daar hij zijn humor graag droog heeft, maar zijn bier iets minder, vroeg hij om eens iets minder bitter te maken: “iets gelak nen tripel”. We dachten hierbij dan ook aan een tripel, mits dat redelijk gelijk een tripel is.  Tripel dus. Of hadden we dat al gezegd?

Cognac Barrel Barley Gumble – 15 % vol (tap)

Een keurig droge doch volle winterwarmer van een Barley wine die 6 maanden op een cognacvat heeft gerijpt. Moest het toch plots beginnen vriezen kan u zich bij ons alvast komen verwarmen.

Bruismelk – 6 % vol (blik)

Romige westkust IPA met bevallige tropische toetsen van Amarillo, Citra, Simcoe en Mosaic.  Alsook een licht Columbusbittertje in de afdronk.  Een blik vol geneugten.

Naar top