Seniorenbeurs

Op vrijdag 3 en zaterdag 4 mei 2024 vindt de tweede Seniorenbeurs van Kontich plaats in het Halfdiep.

Op deze beurs staan de Kontichse senioren centraal.
Zowel op vlak van zorg als ontspanning valt hier heel wat de ontdekken!

Ben je benieuwd welke seniorenverenigingen er in Kontich zijn? Heb je interesse in vrijwilligerswerk?
Meer weten over het cultuuraanbod? Wil je een gratis hoortest doen?
Wil je wijn proeven van de wijngilde? 
Wil je weten welke zorgvoorzieningen er in Kontich zijn? Hoe je je woning kan aanpassen om levenslang thuis te wonen?

Kom dan zeker langs!

Tijdens de beurs heb je ook de kans om lezingen en infosessies bij te wonen.
De toegang is gratis, voor het volgen van de lezingen dien je te reserveren.

Lezing Lies van Assche

Op vrijdag 3 mei geeft Lies Van Assche een lezing over over partnerrelatie, intimiteit en seksualiteit in de tweede levenshelft.

Lies Van Assche werkt als klinisch ouderenpsycholoog op het UPC KU Leuven. Ze heeft ruime ervaring in de hulpverlening en is expert in partnerrelatie en seksualiteit bij ouderen.

Liefde op latere leeftijd … onmiddellijk verschijnen er ingetogen taferelen voor het geestesoog. Een ouder koppel, arm in arm en stapvoets op weg naar de markt. Meneer enigszins hardhorig en mevrouw moeilijk te been. Tederheid kan niet ontbreken. Mevrouw herhaalt driemaal dat ze nog een brood wil halen en glimlacht wanneer haar man het eindelijk begrijpt. Meneer ondersteunt liefdevol zijn echtgenote bij het oversteken van de straat. Uiteraard denkt niemand aan een scene waarin passionele seks plaatsvindt tussen deze twee mensen, hijgend van genot in de slaapkamer, kledij overal. Die tijd is al lang voorbij. Mensen op latere leeftijd hebben immers geen behoefte meer aan lichamelijke intimiteit. Maar is dat wel zo? Lies van Assche vertelt je er alles over!

Lezing Dirk Scheers

Op zaterdag 4 mei verwelkomen we Dirk Scheers, Vrederechter voor Kanton Kontich, om je te informeren over de zorgvolmacht.

Wanneer mensen met één of andere aandoening, zoals dementie, niet meer in staat zijn tot autonome beslissingen, hebben zij hulp en bescherming nodig. Biedt een zorgvolmacht mogelijkheden en onder welke voorwaarden? Wat zijn de voor- en nadelen? Welke procedure hoort daarbij en wat als het mis loopt? Wanneer moeten we denken aan alternatieve maatregelen?

Naar top