Siann

Siann werd op 3 april 2013 opgericht door Sigrid, Anneke en Tim. Siann vzw heeft als grootste doel om paardjes tot bij mensen te brengen die door omstandigheden (ziekte, ouderdom,...) geen toegang meer hebben tot dieren.

Het grootste onderdeel van Siann vzw is het Equitherapiewerk met onze knuffel-therapiepaardjes Twix, Viennetta, Stardust, Cornetto, Magnum Mini en Indigo.
Paarden zijn gevoelige en sociale dieren. Ze reageren sterk op lichaamstaal en emoties. Ze nemen iedereen zoals hij is, ze leven enkel in het ‘nu’.
Mensen komen tot rust bij hen, durven hun meer openstellen en ze genieten gewoon van ‘hun moment’ met de paardjes.
Bij kinderen spreken ze tot de verbeelding, bij ouderen roepen ze vaak herinneringen op naar ‘het boerderij-leven van vroeger’
Het bezoek wordt altijd afgesloten met lachende gezichten en de vraag wanneer de paardjes zullen terug komen!

Onze paardjes worden hier speciaal voor opgeleid, elke dag worden ze spelenderwijs getraind op verschillende onderdelen. Ondanks hun jonge leeftijd leveren ze al prachtig werk!

De paardjes brengen educatieve bezoeken aan scholen en brengen knuffel-bezoeken aan huis, verschillende soorten instellingen, rustoorden, neurologische, psychiatrische en palliatieve settings.

Contact

Keizershoek , 2550 Kontich
Tel.
0485939454
0488229595
info@siann.be
Website
http://www.siann.be

Contact

Sigrid Cornelissens

Keizershoek 200 , 2550 Kontich

Secretaris

, 2550
tdb@senate.be

Voorzitter

Tim De Bondt

Kladdenbergstraat 6 , 2650 Edegem
tdb@senate.be
Naar top