Chiro Koka Jongens

Chiro Koka telt twee bloeiende groepen van elk ruim 100 leden. De jongens hebben hun lokalen in de Montfortstraat, achter de bibliotheek. De meisjes huizen een beetje verderop aan de overkant, naast de kleuterschool. Elke groep heeft 6 afdelingen: vanaf je 6 jaar kan je bij de miniclubmeisjes of -jongens komen word je acht dan ga je naar de speelclub, op je tiende word je rakker of kwik, ben je twaalf dan kom je bij de toppers of tippers, twee jaar later bij de kerels of tiptiens, en eens zestien hoor je bij de oudsten: aspi-jongens of aspi-meisjes.

Daarna is er nog volop Chiroleven voor je weggelegd: als leider of leidster maak je week na week Chiro waar. De leidingsploeg bestaat uit ruim 40 mensen, die elke zondag hun afdeling een tof programma brengen en samen een aantal groepsactiviteiten uitbouwen. Een wekelijkse leidingskring is bindmiddel voor de leidingsploeg; verdere inspiratie en scholing komen uit het leidingsblad Dubbelpunt en gewestelijke, verbonds- of nationale leidingscursussen.

Een jaarthema zet telkens accenten van de Chirovisie in de kijker, en loopt als rode draad door de activiteiten van alle groepen die aangesloten zijn bij Chirojeugd Vlaanderen. Naast de zondagsvergadering (vanaf 14 u. tot 17u. voor miniclub en speelclub, 18u. voor kwiks, rakkers, tippers en toppers, en 19u30 voor tiptiens, kerels en aspi's) gaat elke afdeling in de loop van het jaar ergens op weekend. Topmoment in een Chirojaar is natuurlijk het bivak, de eerste tien dagen van augustus.

De Chiroleden dragen een keuze uit de toffe, eigentijdse Chirokleding, die mee onze verbondenheid uitdrukt.

Chiro Koka kan ook rekenen op een actief oudercomité, dat naast de morele en financiële steun ook flink de handen uit de mouwen steekt bij een aantal activiteiten voor leden, ouders en sympathisanten.

Contact

Montfortstraat , 2550 Kontich
groepsleiding@chirokoka.be
Website
chirokoka.wordpress.com/
Naar top