Komart


Aan het einde van de jaren '60 wou de zittende generatie duidelijk wat aan haar stramme spieren doen en zocht men zijn heil in wandelen, joggen, fietsen ... en vond uiteindelijk een nieuw alternatief voor ontspannende beweging: volleybal.

In Kontich was in die tijd voor volleybal nauwelijks infrastruktuur en onze sportievelingen mochten meerdere jaren gebruik maken van de accommodatie van het Altena-instituut en de St. Jozefschool.

In barre weersomstandigheden wordt op 9 november 1969 een eerste "officiĆ«le" vriendenwedstrijd gespeeld tussen een ploegje van K.W.B. Sint-Martinus en gebuur K.W.B.  Kontich-kazerne.
Het eerste seizoen werd gestart in 1970 met twee herenploegen,  ondertussen spelen we met 14 ploegen in competitie (Sporta en Sporta KWB) Er dient wel vermeld te worden dat sinds 1996 de 2 heren - en damesploegen van Marvoko bij Komart werden ingelijfd.

De aangroei van het spelerspotentieel was vooral te danken aan de wijkentornooien die vanaf 1979 jaarlijks georganiseerd werden. Vanaf dat jaar verhuisde de club naar de toen nog splinternieuwe gemeentelijke sporthal aan de Duffelsesteenweg.

Contact

Oude Baan 21 , 2550 Kontich
Tel.
0468154749
info@komart.be
Website
www.komart.be

Voorzitter

Geert Fleerackers

info@komart.be
Naar top