Koninklijke Beerschot Tennis Hockey Club

Beerschot is een hockey- en tennisclub waar iedereen de kans

krijgt om aan sport te doen, voldoende spelgelegenheid krijgt en

waar vriendschap, fairplay, respect even belangrijk zijn als een

overwinning.

Een groeiende sport in een prima accomodatie

In België is het aantal hockeyleden de laatste jaren fors toegenomen zowel bij de meisjes- als jongensteams. Hockey is de enige teamsport voor meisjes (100%) die wordt beoefend in de buitenlucht. Beerschot is één van de clubs met de beste infrastructuur met 2 watervelden. Een zwembad, 8 tennisterreinen, een vergaderzaal en een gezellig clubhuis maken het plaatje compleet.

Hockeypret op woensdag en zaterdagochtend

Kinderen vanaf het tweede kleuterklasje spelen op woensdagnamiddag.

Ze krijgen een aangepaste training door middel van spelactiviteiten en leren omgaan met een hockeystick en hockeybal waarbij het spelplezier centraal staat. Deze kinderen spelen nog geen wedstrijden. Vanaf het eerste leerjaar kan er ook in competitie gegaan worden en dit op zaterdagochtend. Het hockeyseizoen loopt van september tot mei.

Tennisplezier op woensdag, zaterdag of zondag

De tennislessen in groepjes van 4 kinderen starten eind april. Van 4 tot

5 jaar staan coördinatieoefeningen centraal. Van 6 tot 8 jaar leren ze de basisvaardigheden (forehand en backhand) en vanaf 9 jaar verfijnen ze de tennistechniek. De tennissers kunnen ook deelnemen aan wedstrijden.

Competitiesport...en recreatiesport

Jong, oud, topsport of recreatiesport, iedereen komt bij Beerschot aan zijn trekken volgens zijn ambitie en/of vaardigheid. Onze club staat al jaren aan de top van het Belgisch hockey en tennis.

De jeugdopleidingen van Beerschot

De hockeyschool wordt geleid door John Goldberg. Als topspeler in het nationaal elftal en gediplomeerd trainer op het hoogste niveau is John ook trainer van onze nationale teams, - 16 jarigen, -21 jarigen en het dames A team. Samen met spelers van onze eerste ploegen en Belgische internationals leren ze per leeftijdscategorie de technische, mentale en fysieke oefeningen aan.

De tennisschool staat onder leiding van Sonny Van Der Velden, gewezen A-speler en B-trainer, waar hij samen met zijn gediplomeerde trainersstaf professionele begeleiding geeft. Uit de school zijn reeds getalenteerde jongeren gegroeid, waarvan we er een aantal tot de top 50 van België mogen rekenen.Een keertje proberen ? Hoe inschrijven ?

Dat kan. Bij Beerschot kan je voor hockey gratis drie woensdagnamiddagen in september oefenen tussen 13.45 u en 17.00 u.

Je bent immers niet verplicht om je de eerste weken reeds definitief in te schrijven. Voor tennis worden regelmatig initiaties georganiseerd Stuur hiervoor een mail naar info@beerschot.org of neem hiervoor contact op met het jeugdbestuur via 0472 / 09 50 04; wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met u op om al uw vragen te beantwoorden en om u onze prachtige sportinfrastructuur te laten zien.

Verder kan je heel wat info op onze website www.beerschot.org terugvinden:

 

Wat heb je nodig ?

- Zin om te sporten

- Mondstuk voor de hockey (te verkrijgen op de club)

- Sportkleding

- Sportschoenen

- Hockeystick en tennisracket (te lenen op de club

gedurende de proefperiode)

 

Secretaris

info@beerschot.org

Voorzitter

Patrick Goldberg

Groeningenlei 62 , 2550 Kontich
info@beerschot.org
Naar top