Wandel- en fietsroutes

In deze uitdagende en verwarrende crisistijden is het belangrijk om genoeg te ontspannen en voor voldoende momenten te zorgen waarop je even helemaal tot rust kan komen en alles kan loslaten. Ook is het belangrijk om in beweging te blijven en aan je fysieke gezondheid te denken. Gaan wandelen en/of fietsen is daarvoor ideaal! Wist je dat je het niet ver hoeft te zoeken om leuke wandelingen en fietstochten te ontdekken? Dankzij de wandel- en fietskaarten van de streekvereniging Zuidrand ontdek je de leukste plekjes in en rond onze eigen gemeente!

Hoe kan je aan de wandel- en fietskaarten geraken?

 • De Zuidrand Streekvereniging stelt uitzonderlijk en tijdelijk de wandel- en fietskaart van wandelgebied Zuidrand gratis digitaal ter beschikking! Je vindt de wandel- en fietskaarten hier.

 • Je kan de wandelkaarten ook aankopen in de hoofdbibliotheek op het Sint-Jansplein tijdens de openingsuren. Die vind je hier.

 • Je kan de wandelkaarten ook bestellen door een e-mail te versturen naar het mailadres uitwinkel@kontich.be. Na ontvangst van de betaling, krijg je de wandelkaarten opgestuurd per post.


Welke wandel- en fietskaarten bieden we aan?

 • Wandelkaart Zuidrand  (5 euro)
  Wandelgebied Zuidrand biedt je een selectie van 195 km wandellussen langsheen kasteeldomeinen, forten, beekvalleien, boscomplexen en landbouwgebieden die typerend zijn voor deze regio. Zo kunnen wandelaars maar liefst 17 km wandelpaden in de Zuidrand ontdekken die voorheen niet op de kaart stonden. Ga op pad en ontdek deze prachtige groene plekjes en trekpleisters in de Zuidrand. De nieuwe digitale wandelkaart kan je hier terugvinden.


 • Fietskaart Zuidrand (gratis)
  De fietskaart bundelt vijf fietslussen die dwars door de Zuidrand lopen. Elke lus zet een ander aspect van de streek in de kijker; van de forten en kastelen over beekvalleien tot prachtige landschappen. Er is voor ieder wat wils. Je kan de lussen naar hartenlust combineren om langere afstanden te fietsen. De nieuwe digitale fietskaarten kan je hier terugvinden.


 • Archeologische Fiets- & Wandelroute: 'Leven en wonen rond het Kontichs Broek' (5 euro)
  Kontich is bijzonder rijk aan archeologische vondsten. De belangstelling van de archeologische vakwereld voor de gemeente ontstond op het einde van de 19de eeuw. Op de 6 belangrijkste archeologische vindplaatsen van Kontich vind je nu een bord met meer uitleg. Een bijhorende brochure met de uitgetekende fiets- en wandelroute leid je langs deze vindplaatsen. In deze brochure staat ook meer informatie over de opgravingen en het leven in Kontich in de brons- en ijzertijd, de Romeinse tijd en de middeleeuwen.


 • Wandel- en fietsknooppuntkaarten van de Provincie Antwerpen
 • Wandelnetwerk :

           Wandelgebied Landschapspark Zuidrand : € 5
           Wandelnetwerk "In het land van Stille Waters": € 8
           Wandelnetwerk "Kempense Hoven" : € 8

 • Fietslus:

           Architectuurroute : € 2
           

 • Fietsknooppuntennetwerk :

           Antwerpse Kempen : € 9,95
           

Welke wandel- en fietsroutes zijn er nog?

Streekvereniging Zuidrand is een samenwerkingsverband tussen zeven gemeenten (Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel), met de steun van de provincie Antwerpen en de Vlaamse overheid. Ze werkt aan projecten op het snijvlak van cultuur, erfgoed, toerisme en natuur-, landbouw- en landschapszorg en versterkt de streekidentiteit door de unieke samenwerking tussen verenigingen en vrijwilligers. Ze biedt onder meer een uitgebreid aanbod aan van wandel- en fietsroutes. Je ontdekt ze allemaal op de website: https://www.dezuidrand.be/

Naar top